Hlavní obsah

Muž, který ztratil paměť, již zná své jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž který záhadným způsobem ztratil paměť a netušil, kdo a odkud je, má již jméno. Jmenuje se Jindřich Matěk. Jeho totožnost objasnili diváci TV Prima na základě odvysílané reportáže. Okolí začalo muži říkat Jindra, nakonec se ukázalo, že se opravdu tak jmenuje.

Článek

Matěk se již ve čtvrtek dozvěděl, jak se jmenuje. Několik lidí se ozvalo redakci TV Prima. Paměť se mu ale ani informací o jeho jméně nevrátila. Pořád v mysli marně pátrá po tom, kdo je.

Začíná zcela odznova. Znovu se učí číst i psát. Na nic si stále nevzpomíná. Matěka poznala jeho bývalá přítelkyně. Podle ní paměť neztratil poprvé.

"V roce 2005 přijel z práce domů, nemůžu určit přesně, co se mu stalo, ale v sobotu ráno nám odešel z domu a byl nezvěstný týden a pak se opět vrátil. To, co popisoval, je shodné s jeho příběhem,“ řekla jeho ex-přítelkyně.

Matěk má nahlášen trvalý pobyt v Malhostovicích na Brněnsku. Potvrdil to i starosta obce, který také kontaktoval Primu. Poznali ho i lidé z okolí.

I když Matěk již zná své jméno, bude muset zůstat v psychiatrické léčebně ještě nějaký čas. Spolu s lékaři bude pracovat na tom, aby se mu vrátila paměť.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám