Hlavní obsah

Falešní rumunští opraváři zbili a okradli 89letého důchodce

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

V poslední době rapidně přibývá přepadený starších osob, k nimž se pod různými záminkami vloudí cizí lidé, kteří je následně oberou o životní úspory. Policisté ve Vyškově v úterý dopadli dva Rumuny. Ti na začátku srpna oloupili 89letého důchodce. Muži seniora bezdůvodně surově bili pěstmi do hlavy a do rukou. V současnosti jsou ve vazbě. Policie nyní šetří, zda se pachatelé nedopustili i jiných trestných činů, sdělila vyškovská policejní mluvčí Monika Novotná.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie dopadla cizince, kteří pod falešnou záminkou okradli 89letého seniora z Vyškova.

Článek

Rumuni se ke staršímu muži vloudili pod záminkou údajných oprav okapů. Za sjednanou práci si vyžádali zálohu v hodnotě dvou tisíc korun. Posléze se jim však tato částka zdála příliš nízká a žádali větší finanční obnos. 

"Muž nakonec souhlasil, že jim pár stovek za práci přidá a donesl si sešit s uschovanými penězi," uvedla Novotná. Jakmile však cizinci spatřili bankovky, seniora neschopného se bránit, surově napadli. Odcizili mu celkem devět tisíc korun a poté z jeho bytu utekli. 

Policie našla pachatele podle popisu

Přivolaní policisté od napadeného muže obdrželi podrobný popis obou útočníků i auta, v němž měli mít schované nářadí a které parkovalo před domem. Díky tomu policejní hlídka o několik dní později ve Vyškově zastavila bílou dodávku s maďarskou poznávací značkou a provedla její kontrolu. 

V autě jeli dva Rumuni ve věku 33 a 32 let. Oba cizinci napadení a okradení seniora popírali. Stopy nalezené na místě činu je ale usvědčily. 

Policisté v současnosti šetří, zda se muži nedopustili ještě i jiných trestných činů nejen v okolí Vyškova. Žádá proto případné svědky, aby se přihlásili vyšetřovatelům.

Poslední dobou v kraji ale i po celé republice přibývá případů, kdy se pachatelé pod různými záminkami vloudí do domů nic netušících seniorů. Často se jim představí jako elektrikáři, opraváři, podomní prodejci či zástupci telekomunikačních firem. Některé svým budoucím obětem namlouvají, že vyhráli velké částky v neznámých soutěžích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám