Hlavní obsah

Ústavní soud odmítl Ďuričkovu stížnost proti vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vazba pražského hoteliéra Bohumíra Ďurička byla oprávněná a soudy neporušily jeho základní práva. Vyplývá to z usnesení Ústavního soudu (ÚS), který v úterý odmítl Ďuričkovu stížnost proti rozhodnutím o vazbě.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko

Článek

Muž usvědčený z vraždy Václava Kočky mladšího je už ve výkonu trestu v délce 12,5 roku vězení. Na usnesení ÚS o vazbě, které padlo počátkem srpna, upozornil generální sekretář soudu Tomáš Langášek.

Tragická událost se stala loni v říjnu v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko se s Kočkou tehdy dostal do roztržky. Ďuričko podle soudu dostal od podnikatele ránu do obličeje, poté vytáhl od pasu zbraň, namířil na svého protivníka a v úmyslu jej připravit o život na něho třikrát vystřelil z bezprostřední vzdálenosti. Podnikatel na místě umřel.

Ďuričko obžalobu odmítal, podnikatele údajně zavraždit nechtěl. Od počátku se hájí tím, že se pouze přiměřeně bránil údajnému zákeřnému útoku. 

Reklama

Související témata:

Související články

Soud potvrdil Ďuričkovi 12,5 roku vězení

Pražský vrchní soud v úterý potvrdil Bohumíru Ďuričkovi trest 12,5 roku odnětí svobody za vraždu pražského podnikatele. Nejbližším příbuzným zastřeleného muže...

Výběr článků

Načítám