Hlavní obsah

Nejvyšší soud potvrdil mladíkovi výjimečný trest za vraždu soka v lásce

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud odmítl dovolání 17letého mladíka, který minulý rok v Lednici na Břeclavsku zavraždil přítele své bývalé partnerky a poté se pokusil zabít i ji samotnou. Za vraždu soka v lásce si odsedí osm let a devět měsíců, jak dříve rozhodl Vrchní soud v Olomouci.

Článek

Mladík si svůj trest odpyká odděleně od ostatních odsouzených, a to ve zvláštní věznici pro mladistvé nebo ve speciálním oddělení pro mladistvé.

Mladý muž 2. května loňského roku kolem třetí hodiny ranní vnikl do domu své bývalé přítelkyně v Lednici na Břeclavsku, kde se v tu chvíli zdržoval i její nový přítel. Partnera dívky ubodal 18 ranami loveckým nožem, tzv. tesákem, s čepelí dlouhou 23 centimetrů. Napadený na místě vykrvácel. 

Žena mezitím seběhla do přízemí domu, odkud se pokusila telefonem přivolat pomoc. Vrah ji však stejnou zbraní taktéž napadl. Život si zachránila tím, že vlezla pod stůl. 

Krajský soud v Brně uznal mladíka vinným pro vraždu, pokus o vraždu a porušování domovní svobody a uložil mu trest odnětí svobody na devět let. Odsouzený se proti rozsudku odvolal k Vrchnímu soudu v Olomouci, který trest zmírnil o čtvrt roku.

Rozhodnutí Vrchního soudu napadl mladík dovoláním u Nejvyššího soudu v ČR. Ten se však ztotožnil se závěry soudů nižších stupňů. Proti tomuto usnesení již vrah nemůže využít opravné prostředky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám