Hlavní obsah

Policie zadržela čtyři muže podezřelé z přepadení v prodejnách Albert

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté zatkli v neděli čtyři rusky mluvící muže ze zemí bývalého Sovětského svazu poté, co se měli neúspěšně pokusit už o šestou loupež. Pachatelé měli podle policie od loňského listopadu přepadnout šest prodejen obchodního řetězce Albert v Praze 8 a 9. V případě odsouzení jim hrozí až dvanáctileté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policisté zadrželi gang přepadající obchodní síť prodejen Albert

Článek

Muži v minulosti pracovali v bezpečnostní agentuře, která obchodní řetězec Albert střežila. Právě z tohoto důvodu si vybírali prostředí jim dobře známé.

Od loňského listopadu se měli dopustit šesti ozbrojených přepadení v Praze 8 a 9. Zatím prokázaná škoda se pohybuje okolo 2,5 miliónu korun. Zadržení byli obviněni z trestného činu loupeže ve spolupachatelství. V případě odsouzení jim hrozí až dvanáctileté vězení. 

Gang tvořili čtyři muži ve věku 26 až 31 let pocházející ze zemí bývalého Sovětského svazu. Konkrétně šlo o Rusa, Bělorusa, Arména a Ukrajince. Na území České republiky pobývali legálně. Byli však trvale nezaměstnaní. Loupeže pro ně představovaly jediný zdroj příjmů. 

Policejní mluvčí Tomáš Hulan uvedl, že policisté činnost zadržených delší dobu monitorovala. Neměla však dostatek důkazů o jejich protiprávním jednání. Pachatele dopadla v neděli po jejich šestém pokusu o loupež v Roztokách u Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám