Hlavní obsah

Policie dělá zátah kvůli čtvrtmiliardovému daňovému úniku

Právo, rak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Protikorupční policie provádí od úterý hlavně v Praze rozsáhlý zátah kvůli případu s daňovými úniky, kde může škoda dosahovat až čtvrt miliardy korun. Informace Práva potvrdilo Městské státní zastupitelství v Praze, které případ dozoruje.

Foto: Novinky

Článek

Případ je ale velmi čerstvý, a protože policie podle zjištění Práva ještě nemá vyhodnoceny domovní prohlídky ani výslechy zadržených, nikdo nechce k věci sdělit další podrobnosti. „Můžeme potvrdit, že se realizuje případ daňových úniků, ale v této fázi nemůžeme říct nic bližšího,“ konstatovala mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

„Od úterka probíhají na různých místech prohlídky a zahájili jsme úkony trestního řízení,“ řekl pouze mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek.

Není proto v tuto chvíli jasné, o koho se policie zajímá a jestli bude obviňovat. Policie se totiž obává, že zveřejněním informací by se mohlo zhatit další vyšetřování. Další podrobnosti prý možná budou zveřejněny až příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám