Hlavní obsah

Policie našla v bytě mrtvého novorozeného chlapečka

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Mrtvého novorozeného chlapečka nalezli policisté spolu se záchranáři v úterý před půlnocí v jednom z bytů v liberecké čtvrtí Vápenka. Právu to potvrdila mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková s tím, že okolnosti úmrtí určí soudní pitva.

Článek

"Nechceme k případu zveřejňovat žádné další podrobnosti. Vše je v šetření,“ podotkla mluvčí policie. Spolu s policisty na místo vyjeli také záchranáři, které podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Kristýny Fejfarové přivolala příbuzný z rodiny.

"Na místě jsme novorozence ohledali, ale posádka už mu nemohla nijak pomoci,“ dodala Fejfarová.

Co přesně se v úterý večer v libereckém bytě odehrálo a za jakých okolností novorozenec zemřel, není zatím jasné. Soudní pitva by měla proběhnout ještě během středy. Na jejím základě policisté zahájí další šetření.

Už druhý případ za týden

V Libereckém kraji jde přitom za pouhý týden už o druhý případ mrtvého novorozence. Minulý týden policisté policisté obvinili z vraždy novorozence ženu z Jablonného v Podještědí, které v případě uznání viny hrozí až doživotní vězení.

Na Liberecku se pak policisté s případem mrtvého zavražděného novorozeněte setkali naposledy v srpnu 2003, kdy našli v rekreačním areálu Kristýna u česko-polsko-německých hranic novorozenou holčičku vhozenou do chemické toalety. Ani po šesti letech se tento případ nepodařilo objasnit a viníka vraždy vypátrat.

Reklama

Výběr článků

Načítám