Hlavní obsah

Mohutný požár v Kladně způsobil škodu za pět miliónů

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Hasiči bojovali od středečního večera až do jedné hodiny ráno s velkým požárem, který vypukl v areálu soukromé firmy NKT Cables v Průmyslové ulici v Kladně. Několik jednotek hasičů z okolí mělo plné ruce práce, aby oheň zlikvidovalo.

Článek

O požáru byl dispečink hasičů informován třináct minut po jednadvacáté hodině, o pět minut později byla první jednotka na místě. Pod kontrolu dostali hasiči oheň po více než hodině, úplně zlikvidovat plameny se podařilo před půl dvanáctou.

Hořely elektrické vodiče uvnitř tzv. kabelové lávky na střeše výrobní haly. Hasiči museli zasahovat v dýchací technice a nasadit několik pěnových proudů. Příčinou požáru byla pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci.

Oheň způsobil velké materiální škody, které byly předběžně vyčísleny na pět miliónů korun. Hasičům se oproti tomu podařilo zachránit technologie a materiál za sto miliónů.

:. Požárem zničená část podniku. FOTO: HZS Středočeského kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám