Hlavní obsah

V Bruntále zemřel mladík po zásahu proudem

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál
Aktualizováno

Zřejmě klukovská hra skončila tragédií v sobotu odpoledne v Bruntále. Devatenáctiletý mladík tam vyšplhal na sloup vysokého napětí, kde ho zasáhl proud. Přivolaní záchranáři mu už nedokázali pomoci.

Článek

„Operační středisko záchranné služby v Bruntálu přijalo informaci o úrazu mladého muže patnáct minut před 15. hodinou. Podle hlášení měl spadnout ze sloupu vysokého napětí na louce za prodejnou Lidl. Na pomoc byla ihned vyslána posádka rychlé lékařské pomoci,“ popsal zásah mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Po příjezdu záchranářů na místo již mladík nejevil žádné známky života.

„Nastala u něj zástava dechu i oběhu. Na těle mladíka záchranáři objevili popáleniny v oblasti horních a dolních končetin, dále poranění obličeje. Posádka neprodleně započala se srdeční masáží,“ vylíčil Humpl. Mladíka se snažili záchranáři oživit půl hodiny.

Drát uchopil rukou

„Přes veškerou snahu pokusy ke znovuobnovení srdeční činnosti k úspěchu nevedly. Lékaři nezbylo, než konstatovat smrt pacienta,“ řekl Humpl.

„Zjistili jsme, že mladík měl společně se svým kamarádem vylézt po sloupu vysokého napětí, na konci si sedl a rukou uchopil drát napětí. Byl přitom zasažen elektrickým proudem a z výšky nejméně devíti metrů spadl na zem,“ uvedla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám