Hlavní obsah

Žena zapomněla na plotně hrnec, požár málem nepřežila

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Půl hodiny před půlnocí z úterý na středu probudil obyvatele Severní ulice na hradeckém Slezském Předměstí zvuk požární sirény. Hasiče přivolali lidé, kteří zpozorovali vycházející kouř z ventilačního okna jednoho z bytů v nejvyšším poschodí čtyřpatrového domu.

Článek

„Dva policisté ještě před příjezdem hasičů vykopli dveře bytu, kde se měla nacházet mladá žena. Kvůli hustému kouři se ale už nedostali dovnitř a počkali na hasiče. Ti v dýchacích přístrojích vynesli postiženou ženu z hořícího bytu. Byla v bezvědomí, vyvedli i dva psy,“ uvedla mluvčí krajského hasičského sboru Martina Žahourková.

Hasiči ženu snesli o patro níž a začali s oživováním, po přiložení kyslíkové masky začala reagovat. Přivolaná záchranná služba ji převezla do nemocnice. Psi skončili v městském útulku.

„V garsonce hořel hrnec s jídlem, který ponechala žena na plotně bez dozoru a usnula. Požár se přes digestoř v kuchyni rozšířil do starého bytového jádra. Silný žár zničil trubky od topení, které byly z umělé hmoty a unikající voda zatopila všechny byty a společné prostory v nižších patrech,“ dodala Žahourková k příčinám požáru.

Reklama

Výběr článků

Načítám