Hlavní obsah

Policisté zabránili muži v sebevraždě v posledních minutách

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Na poslední chvíli se podařilo v pátek policejnímu operačnímu důstojníkovi zabránit sebevraždě staršího muže na Svitavsku. Chtěl ukončit život pod koly vlaku, předtím napsal tři dopisy na rozloučenou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Muž byl u kolejí připraven skončit se životem.

Článek

„Starší muž se rozhodl ukončit svůj život tím, že chtěl osobním automobilem vjet pod rozjetý vlak. Než tak učinil, vytočil linku tísňového volání,“ řekla mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

„Operační důstojník kolem šestnácté hodiny mluvil s mužem, který údajně stál u přejezdu na hlavní trati Svitavy – Brno. Z hlasu volajícího bylo patrné, že vážně přemýšlí o sebevraždě a že tak i bez váhání učiní,“ upřesnila Štegnerová.

Operační důstojník s mužem několik minut hovořil, a když získal informaci přesného místa, okamžitě začal jednat. Na místo vyslal policejní hlídku a o situaci informoval i České dráhy.

„Důstojník požádal výpravčího o spolupráci. Výpravčímu se podařilo pozastavit průjezd všech rychlíků na uvedené trati,“ uvedla policejní mluvčí.

Na místo ihned vyrazila policejní hlídka. Muž byl nalezen sedící ve svém voze s rukama na volantu a připraven na nejhorší. „Ve voze pak policisté nalezli tři dopisy na rozloučenou, určené nejbližším. Muže policejní hlídka převezla do nemocnice, kde je i nadále hospitalizován,“ dodala Štegnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám