Hlavní obsah

Pasačka prodávala patnáctiletou prostitutku, skončila ve vazbě

– Třinec
Právo, Aleš Honus

Několikaměsíční pořádání sexuálních orgií v jednom z bytů v Třinci na Frýdecko-Místecku ukončila v těchto dnech policie. Třicetiletá majitelka bytu, která jeden z pokojů poskytla k sexuálním službám mladistvým prostitutkám, skončila ve vazbě. Nejmladší z prostitutek bylo přitom pouhých patnáct let.

Foto: Robin Utrecht, ČTK

Dívky si měsíčně vydělávaly desítky tisíc korun. Ilustrační foto

Článek

"V říjnu loňského roku utekla z výchovného ústavu. Její kamarád ji poté nabídl práci. S další sedmnáctiletou dívkou ji přivezl do Třince za jeho známou, která dívkám nabídla provozování prostituce v jejím bytě,“ uvedl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Za dívkami podle něj přicházeli zákazníci z širokého okolí na základě inzerátů v novinách. Denně měly několik zákazníků, někdy jich bylo i osm.

"Peníze inkasovaly předem a hned je předávaly své zaměstnavatelce. Ta jim vracela polovinu z vydělané částky. Měsíčně si děvčata vydělávala několik desítek tisíc korun,“ řekl mluvčí s tím, že za soulož zákazníci platili dívkám tisíc korun. Za nadstandardní služby, například sex bez ochrany, vyžadovaly dívky příplatky.

"Majitelce bytu policisté sdělili obvinění z trestných činů kuplířství a ohrožování výchovy mládeže. Okresní soud ve Frýdku-Místku ji poslal do vazby. Hrozí jí až osm let vězení,“ dodal Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám