Hlavní obsah

Policie ve východních Čechách zadržela osm podvodníků

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z Krajského ředitelství Policie Východočeského kraje v těchto dnech obvinili osm mužů ve věku od 22 do 30 let z trestného činu podvodu, dílem dokonaným a dílem ukončeným ve stadiu pokusu, spáchaného formou spolupachatelství. Muži měli podvody s pojištěním získat až 35 miliónů korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podvodného jednání se měli dopouštět na území východních Čech i mimo ně od roku 2007 do roku 2008.

„Jeden z obviněných měl uzavřít mandátní smlouvu s blíže neuvedenou společností zastupovanou padesátiletým mužem z Pardubic, čímž získal oprávnění k uzavírání pojistných smluv na různé produkty. Jednalo se o investiční životní pojištění,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková a dodala, že takto prostřednictvím více než stovky spolupracujících osob skupina uzavírala pojistné smlouvy.

Klientům ale poskytovali nepravdivé informace týkající se pojistných podmínek tak, že lidé pak od smluv odstupovali.

"Vyšetřováním policisté zjistili, že obvinění získali celkem 1143 klientů a pojišťovně způsobili škodu ve výši cca 35 miliónů korun. Ovšem následně hrozilo navýšení škody o dalších 8,3 miliónů korun,“ doplnila Burýšková.

U obviněných byl zajištěn majetek v hodnotě 5 miliónů korun. Zajištěny byly bankovní účty, motorová vozidla, nemovitosti a dvě zbraně. Skupině mužů nyní hrozí trest odnětí svobody na 5 až 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám