Hlavní obsah

Zpackali krádež bankomatu a zapálili dodávku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská Třebová

Tři maskovaní a ozbrojení zloději se vloupali ve čtvrtek kolem druhé hodiny ráno do pobočky Komerční banky v Moravské Třebové. Pomocí navijáku vytrhli ze zdi bankomat s penězi. Ten naložili do dodávky a chtěli z místa činu co nejdříve zmizet. Jejich neopatrnost a náhodní chodci jim však jejich plány zmařili.

Článek

„Vozidlo zřejmě dobře nezajistili, protože se pohnulo a narazilo do betonového sloupku. Nemohli tak už z místa ujet, proto vůz zapálili. Z náměstí následně utekli,“ uvedla Anna Štegnerová ze svitavské policie.

Partička zlodějů se na loupež důkladně připravila. Kromě navijáku a maskování měli v autě také speciální kovové ježky, které byli připraveni vhodit pod kola případným policejním pronásledovatelům. Z místa činu však museli nakonec uprchnout po svých. Peníze i bankomat policie na místě zajistila.

„Veškeré peníze zůstaly v bankomatu a zřejmě budou i nepoškozené,“ upřesnila Štegnerová. Ačkoliv byla loupež dobře připravená a rychle provedena, nemohla nechat obyvatele města, kteří bydlí v okolních domech, bez povšimnutí.

„Slyšeli jsme velkou ránu a poté viděli, jak tři maskovaní chlapíci nakládají ten bankomat do dodávky. Pak už to mělo rychlý spád. Dodávku asi nezabrzdili a ta se samovolně rozjela a narazila do sloupu. Než stačili dorazit policisté, stihli ještě auto u řidiče zapálit a utéct,“ uvedl Právu muž, který bydlí nedaleko zdejší pobočky Komerční banky.

Kriminalisté okamžitě zahájili rozsáhlé pátrání. Podrobně byl ohledán i ohořelý vrak volkswagenu, který na místě zanechala trojce lupičů.

„Policisté stále intenzivně pátrají po pachatelích, kteří prozatím unikají před spravedlností. Za trestný čin krádeže a poškozování cizí věci jim hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Štegnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám