Hlavní obsah

Mladá žena se utopila při sjíždění řeky

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovice
Aktualizováno

Při sjíždění řeky Opavy v sobotu krátce po poledni utonula jednatřicetiletá žena. Po převržení loďky zůstala pod splavem v obci Karlovice-Zadní Ves na Bruntálsku. Svědkům se ji sice podařilo vytáhnout na břeh, ale záchranáři ji už nedokázali oživit.

Článek

„Operační střediska hasičů a záchranné služby byla krátce po poledni informována o ženě, která se topí pod splavem v řece Opavě. Zatímco hasiči byli po chvíli ze zásahu odvoláni s tím, že svědkům události se podařilo postiženou z vody vytáhnout, volající potvrdili potřebu zásahu záchranné služby,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Když na místo dorazila posádka rychlé lékařské pomoci z Bruntálu, nejevila mladá žena žádné známky života. „Podle svědků se jednalo o vodačku, která se skupinou dalších sjížděla řeku. Po převržení lodě zůstala ve vodě pod splavem, podle hrubého odhadu asi patnáct minut. Záchranáři ihned započali s oživovacími pokusy, a to za pomocí léků a přístrojů. Veškerá snaha obnovit činnost srdce však skončila neúspěchem a po hodinové resuscitaci musel zasahující lékař konstatovat smrt pacientky,“ dodal Humpl.

Před čtyřmi dny se na Bruntálsku v obci Mezina utopil mladý muž. Vodohospodáři nedávno varovali před zvednutou hladinou řek kvůli vypouštění přehrad, které naplnil tající sníh.

Reklama

Výběr článků

Načítám