Hlavní obsah

Na dálnici D2 vlál za tahačem návěs, opilý řidič si ničeho nevšiml

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nebezpečný profesionál. Tím zřejmě nadlouho nebude slovenský řidič (41) kamiónu, který vážně ohrožoval dopravu na dálnici D2 na trase z Bratislavy do Brna. Během šílené jízdy v opilosti vůbec nezpozoroval, že má zablokovaná kola u přívěsu a ten táhne po dálnici smykem.

Článek

Podle toho také styl jízdy vypadal. Nejenže „gumoval“ povrch vozovky na trase několika kilometrů, ale návěs ještě navíc kmital nebezpečně po celé šířce vozovky, takže bylo předjíždění opilcovy soupravy smrtelně riskantní.

„Řidiči marně na zablokovaná kola Slováka upozorňovali. Proto vzápětí na nebezpečí upozornili policejní hlídku. Ta řidiče našla u již odstaveného vozu, kde odpočíval. V dechu mu při zkoušce naměřili 2,37 promile alkoholu. Šofér se bez vytáček přiznal, že oslavoval noc před jízdou,“ uvedl policista Pavel Šváb.

Řidič si dokonce ani nevšimnul, že před zastavením zdemoloval dálniční billboard. Slovákovi nyní hrozí až tři roky vězení. Už dřív byl totiž za opilost za volantem potrestán. Soud mu pak řidičský průkaz vrátil na konci roku 2007 se zkušební dobou, která mu však končila až v polovině letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám