Hlavní obsah

Svědek tragické nehody na rallye: Letící auto mě jen těsně minulo

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodní automobil proletěl jenom kousek od něho. Podařilo se mu zachránit život zřejmě bleskovým skokem do nedalekého příkopu. Deníku Právo se podařilo získat svědectví jednoho z diváků, který byl přímým svědkem tragické nehody na Valašské rallye.

Při nehodě na Valašské rallye zemřel muž a dvě dětiVideo: Stream.cz

 
Článek

Mladý hoch si natáčel závodní vozy přímo na místě, kde automobil slovenského jezdce Lukáše Lapdavského vyjel ze silnice a zabil tři lidi. Díky obrovskému štěstí se mu nic nestalo.

„Procházel jsem si celou trať a natáčel jsem si auta kamerou. Když jsem byl v tom místě nehody, tak jsem viděl, jak kousek dál stojí skupinka, která si fotí auta. Byla to asi nějaká rodina. Nejdřív jsem stál s nimi, ale pak jsem si poodstoupil, protože se mi z toho místa špatně točilo,“ vylíčil hoch, který chce zůstat v anonymitě.

Právě tuto skupinku, kterou tvořil otec s 13letým synem a jeho stejně starým kamarádem, jen o několik chvil později závodní mitsubishi smetlo a zabilo.

„To auto jsem zrovna netočil. Když ale přijíždělo, tak vjelo na druhý takový malý skokánek a vyskočilo. Když dopadlo, tak se rozhoupalo, rozkývalo, nevím přesně, jak bych to popsal, a dostalo smyk. Řidič okamžitě dupl na brzdy, ale to už se auto točilo a letělo směrem na mě. Stačil jsem skočit do příkopu a auto mi proletělo metr až metr a půl nad hlavou,“ vylíčil chlapec. „Ta skupinka, co do nich auto narazilo, stála ode mě opravdu kousek,“ dodal.

FOTO: Novinky.cz s použitím Mapy.cz, Bez zdroje

Po nehodě se začali na místo sbíhat lidé. „Když jsem vylezl z příkopu, tak křičeli, ať zavolají záchranku. Nějaká paní zavolala, ať pošlou i vrtulník. Pak přišli pořadatelé a začali lidi odhánět z místa nehody,“ vylíčil hoch.

Slovenský řidič podle něho vystoupil z auta a začal sprostě nadávat. „Nenadával, že jsme tam stáli, ale spíše kvůli tomu, že se ta nehoda vůbec stala,“ konstatoval chlapec.

Jeho teta Právu potvrdila, že mladík na závodech a místu nehody skutečně byl. „Je z toho stále v šoku, proto nechceme, aby se někde objevilo jeho jméno,“ vysvětlila.

Závodní auto na Valašské rallye zabilo tři lidi. Zdroj: TV Prima

Přežil svou smrt

„Všichni mi říkají, že jsem dneska přežil svou smrt,“ doplnil skleslým hlasem hoch.

K tragédii došlo při 2. etapě Valašské rallye mezi Štramberkem a obcí Rybí na Novojičínsku v sobotu dopoledne. Podle pořadatelů neměli diváci v místě nehody co dělat. Policisté příčiny tragické srážky stále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám