Hlavní obsah

Dispečerku záchranné služby muž z ničeho nic zkopal

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Ne vždy platí pravidlo, že za ochotu a chuť pomáhat druhým budete po zásluze odměněni. Na svou dobrou vůli doplatila ve středu ráno jedna z operátorek zlínského operačního střediska záchranné služby.

Článek

Když po páté hodině ráno mířila z vlakové zastávky do práce, potkala v Bartošově čtvrti ve Zlíně muže, který se ve značně podroušeném stavu potácel přímo po hlavní cestě.

„Jako profesionálka si byla dobře vědoma, že by takto mohlo dojít na poměrně frekventované vozovce k dopravní nehodě. Oslovila tedy mladíka a požádala jej, aby se z bezpečnostních důvodů držel raději na chodníku. Poté pokračovala ve své cestě,“ popsali první setkání ženy s mužem záchranáři.

Muž se vrátil a zaútočil

Neuběhlo ale ani pár minut, když ji dotyčný náhle zezadu napadl, srazil na chodník a surově ji zkopal. V danou chvíli se bohužel na místě nenacházel nikdo, kdo by mohl zasáhnout. Útočník se dal na útěk až v momentě, kdy žena začala zoufale křičet o pomoc.

„Žena naštěstí vyvázla z této nepříjemné zkušenosti „pouze“ s pohmožděninami a naštíplou kostí horní končetiny. Příště si zřejmě pořádně rozmyslí, zda se řídit heslem „musíme si pomáhat,“ doplnili záchranáři.

Mladík kolem 18 let

Případ nyní vyšetřují policisté, kteří uvítají každou informaci, která by mohla napomoci dopadnout neznámého násilníka.

„Šlo o opilého mladíka, kterému mohlo být asi osmnáct let. Měl na sobě šedou bundu s kapucí a měl tmavé krátké vlasy. Ženě nic neukradl. Protože je její zranění kvalifikováno jako lehké, policie případ zatím vyšetřuje jako přestupek proti občanskému soužití,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám