Hlavní obsah

Muž čekal na exekutora s granátem a zbraní, 60 evakuovaných

Právo, Novinky, Petr Nový, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Nečekané překvapení zažil v pátek exekutor, který v rámci své práce zavítal do bytu v panelovém domě v Přerově. Dlužník nemilou návštěvu čekal a přichystal se na ni po svém. Exekutor našel v bytě zbraň, granát a krabice od munice. Pětatřicetiletý nájemník během jeho návštěvy z bytu odešel. Exekutor vše nahlásil policistům.

Článek

Policisté ve spolupráci s hasiči museli z domu a okolí evakuovat asi 60 lidí a prostor uzavřeli. Muž bydlel v nejvyšším patře třináctiposchoďového panelového domu na ulici Trávník. „Na místě je nyní pyrotechnik a speciálně cvičený pes na hledání výbušnin,“ řekla mluvčí přerovské policie Michaela Sedláčková.

Úředník v bytě našel další bedny od munice a přivolal policii. „Hlídce se podařilo muže najít a služebním vozem byl převezen zpět do svého bydliště,“ doplnila Sedláčková.

Foto: Bedřich Novotný, Právo

Policisté a hasiči okolí domu uzavřeli

Policisté a hasiči okolí domu uzavřeli

FOTO: Bedřich Novotný, Právo

Pyrotechnik v bytě objevil kromě pušky Steyer a těla granátu F1 také pět desítek nábojů ráže 7,62 a plechovou krabici se střelným prachem. „Zbraně budou poslány na kriminalistickou expertízu, která by měla odpovědět mimo jiné na otázku, zda jsou funkční,“ dodala policejní mluvčí. Nájemník bytu je podle ní podezřelý z trestného činu nedovoleného ozbrojování. 

„Na místo vyrazila tři vozidla profesionálních hasičů z Přerova. Od druhé hodiny odpoledne provádí hasiči evakuaci celého domu. Zásah složek IZS probíhá pod velením policie,“ řekla mluvčí hasičů v kraji Vladimíra Hacsiková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám