Hlavní obsah

Syn našel své rodiče v bytě mrtvé

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

V úterý večer zatím z neznámých důvodů zemřeli v Prachovicích na Chrudimsku dva starší manželé. Hasiči vyjížděli na místo k nahlášenému úniku plynu v domě, nicméně zvýšenou koncentraci oxidu uhelnatého tam nenaměřili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

To však nevylučuje možnost, že se sedmdesátníci nemohli otrávit právě plynem z karmy. Mrtví byli v bytě podle mluvčí pardubických hasičů Venduly Horákové pravděpodobně už delší dobu.

Pomoc zavolal syn obou mrtvých. Když mu jeho rodiče dlouho neotvírali, vlezl do bytu oknem. Rodiče našel ležet v obýváku. "V bytě hasiči nenaměřili žádné rizikové hodnoty oxidu uhelnatého. Je možné, že smrt zavinila jiná příčina," řekla Horáková.

"Zatím nemáme stále potvrzeno, že by se manželé otrávili plynem, více jasno bude až po nařízené pitvě,“ uvedla mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková. Podle kriminalistů nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o násilný trestný čin.

Reklama

Výběr článků

Načítám