Hlavní obsah

Ozbrojený lupič utekl před trafikantkou s nůžkami

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

S nezvyklou odvahou bránila v pondělí trafikantka svůj stánek v Mladé Boleslavi. Zloděj na ženu vytáhl střelnou braň, které se prodavačka ale nezalekla. Když se jí nepodařilo útočníkovi zbraň vzít, použila velké nůžky. Před těmi se dal lupič na útěk. Nakonec se v něm nejspíš hnulo svědomí a sám se přihlásil policistům.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Odvážná žena zloděje zahnala nůžkami.

Článek

Na pondělní ráno nezapomene zloděj, který se rozhodl loupit v jedné z trafik v Mladé Boleslavi. Nejprve si zakoupil žvýkačky a igelitovou tašku, ale neměl se k odchodu. Na prodavačku vytáhl střelnou zbraň a dožadoval se vydání peněz.

„Žena se však lupiče nelekla a vydání peněz odmítla. Naopak, když se lupič při vyhrožování přiblížil přímo k prodejnímu pultu, prodavačka sáhla po zbrani a chtěla ji muži vzít. To se nepovedlo, když však zloděj viděl v ruce prodavačky velké nůžky, usoudil, že je čas dát se na útěk,“ řekl mluvčí policie David Schön.

Lupiče, kterého zřejmě tížilo svědomí, už policisté zadrželi. Sám se na lince 158 k činu přiznal a byl v Praze zadržen. V současné době čeká sedmadvacetiletý muž v policejní cele na uvalení vazby. Za trestný čin loupež mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám