Hlavní obsah

Hasič rozmluvil ženě zoufalý skok z okna

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Třicetiletá žena se v pondělí dopoledne pokusila o sebevraždu. Hrozila skokem z okna bytu ve čtvrtém patře domu v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Na místo ihned vyjeli hasiči, do jejich příjezdu a příjezdu záchranné služby se ženou hovořil policista a snažil se jí úmysl rozmluvit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Jeden z hasičů se poté dostal na balkón vedle okna ve čtvrtém patře a začal se zoufalou ženou rozmlouvat. Podařilo se mu navázat hovor a přesvědčit ženu, aby se vrátila do bytu," uvedla Martina Žahourková z krajského Hasičského záchranného sboru.

Po více než třiceti minutách žena slezla z parapetu zpět do bytu, kde se jí ujala zdravotnická záchranná služba. "Třicetiletá žena byla následně převezena do královéhradecké nemocnice na specializované oddělení,“ dodala Žahourková.

Hasič, kterému se podařilo ženě sebevražedný čin rozmluvit, je členem krajského týmu posttraumatické péče. "Členové týmu jsou vyškoleni ke komunikaci s lidmi při mimořádných událostech, poskytnutí první psychologické pomoci a intervenční péče,“ doplnila Žahourková.

Reklama

Výběr článků

Načítám