Hlavní obsah

Důchodce ležel téměř týden bezvládně v bytě

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Muže na pokraji smrti zachránili v úterý ráno strážníci v bytě ve Štefánikově ulici v Hradci Králové. Do bytu vyjížděli na telefonickou žádost muže z Karlových Varů, který uvedl, že má starost o svého invalidního bratra z Hradce Králové.

Článek

Pravidelně byli v kontaktu, ale v posledním týdnu se mu nepodařilo s ním spojit.

„Zjistili jsme, že šestasedmdesátiletý muž nebyl v žádné z hradeckých nemocnic hospitalizován, a že se tedy pravděpodobně bude nacházet ve svém bytě. Na zvonění a klepání nikdo nereagoval a od sousedů se hlídka dozvěděla, že starého muže již týden nikdo neviděl. Strážníci získali od sousedky náhradní klíče od bytu. Otevřít se však nepodařilo, protože byl v zámku zasunut klíč,“ uvedla mluvčí hradecké městské policie Eva Čížková.

Přes operačního pracovníka byli nakonec přivoláni hasiči, policisté a záchranná služba. „Uvnitř bytu ležel nemocný muž, který ztěžka, nepravidelně dýchal a bylo vidět, že na místě leží několik dní. Lékař neprodleně poskytl muži prvotní ošetření k stabilizaci životních funkcí a poté ho převezl do fakultní nemocnice,“ dodala Čížková.

Reklama

Výběr článků

Načítám