Hlavní obsah

Zloděje aut v Praze zastavily až kulky z policejní pistole

– PRAHA

Policie ve čtvrtek v Praze postřelila muže, kterého podezírala z krádeže auta. Kulky muže zasáhly do nohy, kyčle a ramene a ve vážném stavu ho záchranná služba přepravila do nemocnice. Na muže, který údajně policistům vyhrožoval zbraní, byl již dříve vydán zatykač. Vyhýbal se nástupu do vězení, kam jej poslal soud za krádeže aut.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Událost začala podle mluvčího pražské policie Mikulovského tím, že muži zákona přišli prostřednictvím kamerového systému na kradené auto. Několik hlídek po něm začalo pátrat a nakonec jej policisté objevili v Hloubětíně. Auto bylo prázdné, a tak policisté čekali, zda se neobjeví jeho údajný zloděj.

Když přišel neznámý muž a nasedl do auta, policisté jej šli podle Mikulovského zatknout. Muž do nich prý ale začal najíždět, tak mu policisté prostřelili pneumatiky. Podezřelý se přesto pokusil s autem ujet. Po chvíli ale musel kvůli prázdným pneumatikám zastavit, vystoupil a začal utíkat.

Podle mluvčího si dal ruku pod bundu a křičel na policisty, že má zbraň a že ji použije. Policisté jej vyzvali, aby se zastavil a varovně vystřelili do vzduchu. Ani to však nepomohlo. Poté, co něco vytáhl, na něho policisté v obavě o svůj život vystřelili, uvedl Mikulovský s tím, že muž utrpěl průstřely nártu, kyčle a ramene.

"Bylo to vyhodnoceno jako použití střelné zbraně v souladu se zákonem," řekl Mikulovský. Dodal, že na muže byl dříve vydán zatykač a příkaz k dodání do vězení.

Vedle toho ale policie zadržela dalšího muže, který do policistů při zákroku začal najíždět. Zda šlo o případného komplice prvního muže, podle Mikulovského policie zjišťuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám