Hlavní obsah

Žena je podezřelá, že pohlavně zneužívala své dva syny

Právo, jjí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘIBYSLAV

Kriminalisté z Havlíčkova Brodu začali vyšetřovat pětatřicetiletou ženu z nedaleké Přibyslavi. Ta měla několik let pohlavně zneužívat své dva syny ve věku jedenáct a třináct let.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Případ prošetřujeme jako podezření ze spáchání trestného činu pohlavního zneužívání,“ potvrdila havlíčkobrodská policejní mluvčí Jana Mazourová.

Policisté zatím nechtějí k případu uvádět podrobnosti, úvodní fáze vyšetřování potrvá ještě několik dní.

"Případ je v tuto chvíli stále velice čerstvý, více informací nemůžeme poskytnout, nepřeje si to ani státní zástupce, který se už případem začal rovněž zabývat,“ dodala Mazourová a současně zdůraznila, že prověřovaná žena zatím nebyla ze zmíněné trestné činnosti obviněna.

Rodina, v níž mělo k pohlavnímu zneužívání dvou chlapců matkou docházet, žije v sociálně slabém prostředí. Životními podmínkami této rodiny se už dříve v jiné souvislosti zabýval odbor sociálních věcí na přibyslavské radnici.

Souvislosti nejsou jasné

Deník, který o případu informoval jako první, spekuluje o tom, zda o zneužívání dětí věděl otec či zda případně matka dětí nebyla sama obětí týrání a domácího násilí. Zatím není jasné, kdo a na základě jakých poznatků na případ upozornil. Šlo však o cizí osobu. Matka se poté podle dosavadních zjištění k pohlavnímu zneužívání synů přiznala.

Reklama

Výběr článků

Načítám