Hlavní obsah

Negramotný 75letý sňatkový podvodník dostal podmínku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pětasedmdesátiletý sňatkový podvodník dostal ve čtvrtek od plzeňského soudu desetiměsíční vězení s podmínkou na dva roky. Pavel Luca neumí číst ani psát. Pod záminkou nákupu bytu pro společné soužití připravil o více než sto tisíc korun třiašedesátiletou ženu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pavel Luca před soudem

Článek

"Vina byla jednoznačně prokázána,“ uvedla samosoudkyně Lenka Prýcová, která Lucovi ještě nařídila nahradit škodu. Luca nad rozsudkem jen mávl rukou. “Bůh je mi svědkem, že jsem nic neprovedl,“ prohlásil a proti verdiktu se nechtěl ani odvolat. Jeho obhájkyně mu doporučila nechat si ještě lhůtu na rozmyšlenou.

Luca si podal loni v červenci seznamovací inzerát, na který se mu ozvala o dvanáct let mladší Marie Vrbová. Počáteční nadšení ze slibně se vyvíjejícího vztahu záhy vystřídal u bývalé vychovatelky šok. Nechala se Lucou přesvědčit ke stotisícové půjčce.

Vysněný byt byl samá špína

"Řekl mi, že koupí byt, kde budeme společně bydlet. Tvrdil, že všechno zaplatí, ale že mu chybí ještě sto padesát tisíc korun. Slíbil mi, že když si vezmu úvěr, napíše byt na mě. Uvěřila jsem mu, peníze si půjčila a hned mu je dala,“ řekla u soudu Marie Vrbová. Krátce na to zjistila, že ji podvedl.

"Ještě na chodbě v bance jsem mu dala vypůjčené peníze. Řekl mi, že ten byt je za rohem a že se na něj půjdeme podívat. Prý tam na nás bude čekat majitel. Když zazvonil u dveří, vyšla malá cikánka a pozvala nás dál s tím, abychom si byt prohlédli. Byt byl příšerně zdevastovaný, všude strašně špíny. Dostala jsem šok a vyrazila ven ze dveří. V tu chvíli mi bylo jasné, že je to celé podvod,“ vypovídala žena, která vše ohlásila na policii.

Nakazila mě pohlavní nemocí, tvrdí odsouzený

Luca, který nemá žádné vzdělání a neumí číst ani psát, se hájil tím, že ze strany Vrbové šlo o pomstu. "Nakazila mě pohlavní nemocí. Vyhrožovala mi, že když se o tom někomu zmíním, tak se mnou zatočí. Řekl jsem to lékařům a ona to na mě shodila s těmi penězi. Ve skutečnosti si je půjčila , aby vyplatila syna z rodinné nemovitosti,“ trval na svém Luca.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám