Hlavní obsah

Za pokus o vraždu a znásilnění půjde muž na deset let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský vrchní soud definitivně poslal na deset let do vězení Jiřího Křenka, obviněného z pokusu o vraždu a znásilnění 18leté dívky. Potvrdil tak rozsudek ústeckého krajského soudu z konce října. Proti rozsudku je možné pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Křenek musí také podstoupit ústavní sexuologickou a protialkoholní léčbu.

Článek

Křenek musí také podstoupit ústavní sexuologickou a protialkoholní léčbu a zaplatit téměř šest a půl tisíce korun zdravotní pojišťovně za léčení dívky. "Jsem rád, že je zdravá a v pořádku," řekl dnes před odvolacím soudem Křenek. "Je mi to strašně líto," obhajoval se.

Vrchní soud přihlédl k tomu, že obviněný trpí vrozenou patologickou sexuální deviací, kterou zjistili odborníci až při vyšetřování činu, a proto mu úhrnný trest nezvýšil, jak požadoval ve svém odvolání státní zástupce.

Křenek letos v květnu v Litoměřicích chtěl podle rozsudku dívku uškrtit, když se bránila sexu s ním. V době činu byl Křenek opilý, u prvoinstančního soudu přiznal, že vypil asi osm piv.

Dívku podle soudu napadl poblíž železničního podjezdu. Když ho kopla a kousla, začal ji rdousit. Dívka údajně upadla do bezvědomí. Když se probrala, nehýbala se a předstírala, že je mrtvá. Křenek ji pak prý zneužil, dokonce i análně a orálně. Křenka krátce po činu zadrželi městští strážníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám