Hlavní obsah

VIDEO: Řidič jel tunelem v protisměru a z auta mu létaly jiskry

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Neobyčejný pohled se v pátek nad ránem naskytl hlídce brněnských strážníků při průjezdu Husovickým tunelem. V protisměru se nočním Brnem řítilo neosvětlené auto, z jehož podvozku létaly jiskry. Strážci zákona se okamžitě pustili do pronásledování podivného řidiče.

Opilý řidič vjel v protisměru do brněnského tuneluVideo: ČTK

 
Článek

Strážníci rychle odhalili zdroj jiskření, auto totiž vláčelo pod podvozkem zaklíněné dopravní značení. Hlídka pronásledované auto rychle dostihla, ale muž za volantem se nehodlal vzdát lacino. Když ve zpětných zrcátkách uviděl modré majáky, šlápl na plyn a snažil se strážníkům ujet.

„V ulici Cacovické bylo vozidlo dostiženo a služební vůz městské policie jej předjel a zablokoval mu tak další cestu. Strážníci vystoupili z vozidla, přistoupili ke stíhanému autu a vyzvali řidiče k vypnutí motoru a vystoupení z vozidla. Na to však řidič nereagoval, zařadil zpátečku a pokusil se hlídce znovu z místa ujet,“ popsala zásah mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Pohotoví strážci zákona však přiskočili ke dveřím couvajícího auta, podařilo se jim je otevřít a řidiče z vozidla vytáhnout. Muž ze sebe vydával jen neartikulované zvuky, silně z něj páchl alkohol a měl velké problémy s udržením rovnováhy. Strážníci proto na místo přivolali státní policii, která si případ převzala k dalšímu šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám