Hlavní obsah

Milenkou pražského policisty byla třináctiletá dívka

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Měl dohlížet na dodržování zákonů, ale sám je podle obžaloby opakovaně porušil. Uniformovaný policista z obvodního ředitelství Praha IV. si ve svých pětadvaceti letech nedal pozor na to, s kým navázal milostný románek. Jeho dobrovolnou milenkou se totiž stala teprve třináctiletá dívka. Krátkodobý sexuální vztah odhalil letos v srpnu otec nezletilé.

Článek

Na policistu okamžitě podal trestní oznámení. Případ převzala Inspekce ministra vnitra, která policistu 18. srpna zadržela a státní zástupce jej obvinil z pohlavního zneužívání.

Hned další den svlékli nadřízení obviněného z uniformy a ten pak skončil na dlažbě. Nyní po čtyřech měsících vyšetřování už případ dospěl ke svému závěru. „Podala jsem v těchto dnech k soudu obžalobu na obviněného bývalého policistu, kterému za pohlavní zneužívání hrozí jeden rok až osm let vězení,“ řekla v pondělí Právu středočeská státní zástupkyně Miloslava Zagarová s tím, že někdejší muž zákona je vyšetřován na svobodě.

Policista se sice přiznal k tomu, že údajně zhruba třikrát až pětkrát s dívkou souložil. Nicméně své provinění zlehčoval tím, že prý netušil, jak mladá je ve skutečnosti jeho milenka, protože vypadala mnohem dospěleji. „On ale sám tvrdil, že pro dívku jezdil před školu, takže mohl počítat s tím, že je mladší patnácti let,“ upozornila žalobkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám