Hlavní obsah

Cyklista u přechodu prudce zabrzdil, pád přes řidítka nepřežil

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Prudké brzdění a jízda bez cyklistické přilby se stalo v úterý dopoledne osudné pro 59letého muže v Liberci. Před přechodem pro chodce musel prudce zabrzdit, přepadl přes řidítka a způsobil si zranění, kterým na místě podlehl.

Článek

Muž jel od centra města po Londýnské ulici. Po desáté hodině chtěla jedna z chodkyň přejít ulici a zmáčkla tlačítko u přechodu. Na semaforu pro řidiče se rozsvítilo červené světlo.

„V té chvíli zastavila jako první u přechodu bílá dodávka. Za dodávkou jel cyklista, který začal prudce brzdit a ve chvíli, kdy stiskl přední brzdu, přepadl celým svým tělem přes řidítka na zem a udeřil se do hlavy,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Vránová.

Cyklista neměl přilbu. Řidiči vozidel přivolali ihned záchrannou službu a do příjezdu lékařské pomoci se snažili muže oživovat. „Lékař po oživovacích pokusech konstatoval smrt. Šetřením nehody se dopravní policisté nadále zabývají,“ doplnila Vránová.

Reklama

Výběr článků

Načítám