Hlavní obsah

Za osm mrtvých na Lounsku obžalován předjíždějící řidič

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOUNY

Lounský státní zástupce Jindřich Koželuh obžaloval jednačtyřicetiletého muže z Chomutova, že způsobil tragickou dopravní nehodu u Panenského Týnce na Lounsku, při které v polovině února zahynulo osm lidí.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Dodávka, v níž při nehodě u panenského Týnce zemřelo osm lidí.

Článek

Obžaloba byla podle něj ve středu podána k soudu. Podle teplického soudce Miroslava Čapka může soud začít zhruba do dvou měsíců, pokud soudce nevrátí věc státnímu zástupci k došetření.

Při nehodě na silnici I/7 zahynulo osm pracovníků postoloprtské firmy Ziki, kteří cestovali na noční směnu. Řidič fabie podle žalobce předjížděl podle obžaloby ve směru od Prahy na Chomutov kamión. Při návratu do svého pruhu se v protisměru bočně střetl s protijedoucím mikrobusem Ford Tranzit. Mikrobus se při srážce stal neovladatelným a čelně narazil do kamiónu Renault. Nikdo z dodávky nepřežil. Řidič škodovky utrpěl lehké zranění, řidič kamiónu vyvázl bez zranění.

„Jako řidič osobního vozu havárii zavinil. Vypracování obžaloby zkomplikovala skutečnost, že nevypovídal. Znalci navíc předložili k nehodě tři znalecké posudky a další doplňky,“ poznamenal Koželuh.

Se ztrátou svých blízkých se pozůstalí dodnes nesmířili. „Pořád to moc bolí, vzpomínky se pořád vracejí,“ svěřil se Právu Vladimír Svoboda, který při tragické havárii přišel o čtyřiadvacetiletého syna a jeho teprve roční vnuk o tátu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám