Hlavní obsah

VIDEO: Hasiči hledají dvouletého zmizelého chlapce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA
Aktualizováno

Hasiči a policisté v Oticích na Opavsku pátrali v úterý večer a v noci po dvouletém chlapci. Ten byl odpoledne s otcem v kůlně. Kolem sedmé hodiny večer si otec všiml, že dítě zmizelo. Hasiči prohledávali říčku Hvoznice. Chlapce prý v noci někdo viděl na silnici.

Článek

Hledaný Ondřej

"Pátrání jsme museli o půlnoci přerušit," řekl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. Zapojili se do něj i obyvatelé obce. Chlapec byl oblečen do zelené mikiny, zelených gumáků, tepláků, maskáčové vojenské čepice a červeného šátku.

Hvozdice je po dešti rozvodněná a je na ní vyhlášen první stupeň povodňové aktivity. Hladina stoupla až o 80 centimetrů. Několik hasičů při pátrání procházelo korytem řeky v neoprénech, další hledali pomocí člunu na hladině. Postupně prohledali celou Hvozdnici v Oticích a koryto až k řece Moravici, tedy dvou a půl kilometrový úsek. Současně policisté a dobrovolníci pátrali po obou březích řeky.

Hasiči při pátrací akci.foto: Právo/Aleš Honus

Hasiči a policisté budou dítě hledat i ve středu. Do pátrání se zapojí stovky policistů, hasičů, ale i dobrovolníků. Prohledávat se bude blízké okolí, přilehlé obce, ale i neposečené kukuřičné pole nedaleko Otic.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Závažnost situace zvyšuje fakt, že v okolí Otic vytrvale prší a teplota se pohybuje okolo pěti stupňů Celsia.

"Vyžádali jsme si i vrtulník s termovizí", uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský. Dodal, že podle svědků byl chlapec naposledy viděn v noci na silnici v Oticích.

Chlapce hledá i policejní vrtulník z termovizí.foto: Právo/Aleš Honus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám