Hlavní obsah

VIDEO: Nehoda plošiny v Plzni si vyžádala dva zraněné

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Dva dělníci se ve středu před polednem těžce zranili při nehodě výsuvné plošiny v Plzni ve Vejprnické ulici. Zaměstnanci městských dopravních podniků (PMDP) pracovali na stavbě nového trakčního vedení. Plošina se ve výšce asi pěti metrů náhle prudce sklopila.

V Plzni se při nehodě plošiny těžce zranili dva dělníciVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Jeden z dělníků vypadl, druhý zůstal zachycený o bezpečnostní zábradlí plošiny. Toho museli vyprostit až přivolaní hasiči. „Oba muže jsme převezli do nemocnice s podezřením na těžké poranění,“ konstatoval lékař záchranné služby Petr Hora.

Příčinu nehody vyšetřuje policie. Podle technického ředitele PMDP Luboše Paška došlo k tomu, že plošina při vysouvání vyběhla z vedení. „Jestli šlo o technickou závadu nebo selhání lidského faktoru v tuto chvíli neumíme říci. Zatím nelze vyloučit ani jednu z možností. Pozval jsem na místo soudního znalce, který by měl plošinu prozkoumat,“ upřesnil Pašek.

Podle svědků z místa nehody měl dělník, který z plošiny vypadl, obrovské štěstí. „Jen kousek od místa, kam dopadl, trčí ze země kovové armatury. Stačilo, aby žuchnul o pár centimetrů vedle, a byl propíchnutý jako špekáček,“ řekl jeden z pracovníků, kteří v blízkosti pokládal izolaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám