Hlavní obsah

Deset hasičů pomáhalo obézní ženě z Uherského Hradiště do nemocnice

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Až deset silných mužů z hasičské stanice v Uherském Hradišti pomohlo vyřešit v pondělí po poledni problém s transportem obézní ženy do městské nemocnice. Hasiče požádali o pomoc záchranáři, v jejichž silách ani technických možnostech transport nebyl.

Článek

Žena váží asi dvě stě kilogramů a těžká by byla i její přeprava v sanitce. Štěstí v neštěstí bylo, že žena bydlí naproti stanici hasičů. „Na pomoc vyšlo hned deset sloužících mužů ve službě. Pacientku opatrně snesli z bytu v přízemí do hasičské dodávky VW Transporter,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Tam ženu uložili do nákladního prostoru vozu a opatrně ji převezli do nemocnice k ošetření a hospitalizaci.

Žena uložená v nákladním prostoru dodávky. Foto: HZS Zlínského kraje.

Podobné zásahy absolvují hasiči i několikrát ročně. Jeden z velmi podobných velkých zásahů se udál v Uherském Ostrohu. V září 2006 "bojovalo" pětadvacet profesionálních a dobrovolných hasičů s vynesením pacientky z domu.

Stejně těžká seniorka musela být odnesena i s postelí přes okno domu. Žena byla i s postelí naložena do tranzitu a následně převezena do nemocnice, což se ukázalo jako jediný možný způsob její záchrany.

Reklama

Výběr článků

Načítám