Hlavní obsah

Soud svěřil dívku otci, ten ji pak dva roky pohlavně zneužíval

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Ve vazbě skončil šestatřicetiletý muž z Domažlic, kterého policisté podezřívají, že od roku 2006 sexuálně zneužíval svou mladistvou dceru. Sedmnáctiletou dívku mu do péče svěřil soud po rozvodu prvního manželství.

Článek

"Je obviněn z trestných činů pohlavní zneužívání, ohrožování mravní výchovy mládeže a soulož mezi příbuznými. Za to mu hrozí v případě uznání viny až pět let vězení,“ řekla Právu Vladislava Čejková z domažlického ředitelství policie.

Podle ní měl otec s dcerou první sex, když jí bylo patnáct let. "Různými sexuálními praktikami ji pak zneužíval opakovaně po dobu dvou let,“ upřesnila Čejková.

Dívka se otce bála, a tak o společných sexuálních hrátkách, které jí byly velmi nepříjemné, raději mlčela. Až letos koncem školního roku se svěřila kamarádkám, které to řekly učitelce ve škole.

Ta informovala policii, která začala oznámení prověřovat. Zneužívaná dívka je v současně době v dětském domově. K otci už se podle svých slov už nikdy nechce vrátit.

Reklama

Výběr článků

Načítám