Hlavní obsah

Mladík, který uškrtil patnáctiletou dívku, byl obviněn z vraždy

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté obvinili 16tého mladíka z vraždy o rok mladší dívky. Zločin se stal ve středu večer v Kojeticích na Mělnicku. Podle zjištění Práva mladík v afektu zaútočil na svou přítelkyni, se kterou měl spory, a uškrtil ji.

Článek

Po činu chtěl volat policii, ale vytočil číslo záchranky. První, kdo s chlapcem po hrůzném činu mluvil, byl záchranář Patrik Merhaut. „Volal k nám na 155 a chtěl policii. Po hlase jsem poznal, že se něco děje, tak jsem z něj po chvíli dostal, že uškrtil svou přítelkyni. Poslal jsem ho zpátky k ní a po telefonu jsem ho naváděl k resuscitaci,“ řekl Právu Merhaut. Mladík podle něj celkem spolupracoval a pokoušel se dívku oživit.

Mladíkovi hrozí až výjimečný trest

„Zahájili jsme úkony pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy. Více nebudeme sdělovat. Pro případ vraždy obecně hrozí výjimečné tresty, v případě mladistvého se zkracují na polovinu,“ řekl v pátek Právu mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Pražští kriminalisté vyšetřují případ ze středních Čech proto, že obviněný je synem bývalého středočeského policisty. Kvůli podjatosti středočeští kriminalisté případ předali pražským kolegům.

Reklama

Související témata:

Související články

Mladík uškrtil svou patnáctiletou přítelkyni

Smrtí patnáctileté dívky skončil zřejmě spor mezi mladou dvojicí. Podle záchranářů asi šestnáctiletý chlapec uškrtil svou o rok mladší přítelkyni poblíž...

Výběr článků

Načítám