Hlavní obsah

Dítě zůstalo zamčené v rozpáleném autě, otec ho nechtěl budit

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražské Kodaňské ulici nechal v pondělí po osmnácté hodině otec své malé dítě v zamčeném voze, na které prudce svítilo slunce. Štěstí bylo, že si dítěte zavřeného ve voze všimla kolemjdoucí žena. Přivolaní strážníci nakonec rozbili u vozu sklo a dítě, které už začalo být malátné, vytáhli na vzduch.

Článek

Žena uviděla dítě v zamčeném voze a přivolala strážníky. Měla strach, že by dítě v zaparkovaném automobilu mohlo být dehydrované. Po příjezdu hlídky na místo mužům zákona sdělila, že se k autu s dítětem delší dobu nikdo nehlásí.

Strážníci věk dítěte odhadli na 1,5 roku. „V uzavřeném autě, do kterého pralo sluníčko, muselo trpět, tekl mu pot po tváři, bylo celé rudé a oblečení mělo propocené. Přes okno na něho strážníci mluvili a snažili se v blízkém okolí sehnat majitele vozidla,“ řekla mluvčí strážníků Radka Bredlerová.

Dítě však začalo být malátné. Strážníci se proto začali bát o jeho zdraví. „Rozbili proto boční sklo, kličkou stáhli okénko a dítě vytáhli na čerstvý vzduch. Pak ho předali do péče přivolaných záchranářů,“ řekla Bredlerová.

Mezitím přišel k vozu otec. Ten se přiznal, že dítě v autě nechal, protože spalo a nechtěl ho budit. Celý případ si převzali policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám