Hlavní obsah

Policisté zřejmě mohli zabránit sebevraždě kolegy

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Podle svědectví, které má deník Právo k dispozici ze dvou na sobě nezávislých zdrojů, bylo možné v úterý večer s největší pravděpodobností zabránit sebevraždě 30letého policisty ze služby hospodářské kriminálky na služebně na karlovarském okresním policejním ředitelství.

Článek

"Policista před sebevraždou poslal o svém chystaném tragickém rozhodnutí dvě textové zprávy, přičemž jedna z nich směřovala k jeho manželce,“ popsal policejní zdroj Práva.

Manželka volala na linku 158

"Manželka po obdržení textovky okamžitě telefonovala na linku 158, aby úmysl svého manžela oznámila a zabránila mu v jeho uskutečnění,“ pokračoval policistův kolega.

Podle druhého z informátorů Práva byl policista dohodnutý s manželkou na rozvodu. "Našel si v Pardubicích jinou přítelkyni, se kterou tady chtěl žít. Jenže z toho nakonec zřejmě sešlo,“ spatřoval důvody k sebevražednému činu svého kolegy. "Druhá textová zpráva podle všeho směřovala právě k rukám této přítelkyně,“ poznamenal.

Policistova manželka sice zareagovala rychle a správně, ovšem podle zdroje Práva se dovolala na policejní operační středisko do Sokolova. "Teprve odsud ji přepojili do Karlových Varů,“ uvedl zdroj.

Místo akce telefonoval

"Jenže operační důstojník namísto toho, aby vyběhl dvě patra a zabránil policistovi ve vstřelení kulky do spánku, začal obtelefonovávat nadřízené. Ti, když za půl hodiny přijeli, už našli policistu ve služebně mrtvého,“ popsal s případem obeznámený policista.

"Nyní inspekce hlavně zkoumá, zda operační důstojník nepochybil, když jen telefonoval,“ pokračoval policista. "Manželka je ze všeho zdrcená. Když jí přišel nadřízený jejího muže oznámit jeho smrt, nedokázala se ovládnout a pustila se do něj pěstmi,“ konstatoval karlovarský policista.

Vyšetřující orgány Inspekce ministra vnitra se k verzím celého dění těsně před sebevražedným krokem zoufalého policisty nechtějí v průběhu šetření vyjadřovat. Současně ale ani výpovědi obou zdrojů Práva z policejního prostředí mluvčí inspekce Martina Lídlová nevyvrátila.

"Vzhledem k tomu, že probíhá šetření, ale hlavně s ohledem na rodinu policisty se nyní nebudeme k případu nikterak více vyjadřovat,“ uvedl Lídlová. Ta ve středu uvedla, že inspekce prošetří všechny možné verze případu. Dva měsíce předtím se totiž rovněž na služebně zastřelil služební zbraní 37letý šéf karlovarské hospodářské kriminálky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám