Hlavní obsah

Záchranáři po vysvědčení sbírali opilé školáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Opilá mládež v poslední den školního roku každoročně zaměstnává záchranáře po celé zemi. Letošní rok není výjimkou. Kromě alkoholu mladí zkoušejí také drogy, nejčastěji marihuanu. Pražská záchranná služba musela od rána pomáhat u deseti případů.

Foto: Profimedia.cz

Poslední den školy každoročně provází zvýšený počet opilých dětí.

Článek

"Vyjížděli jsme ke čtyřem chlapcům a třem dívkám ve věku od čtrnácti do osmnácti let,“ řekla odpoledne Novinkám mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Během dne přibyly záchranářům ještě tři dívky.

Ernestová doplnila, že kromě tradičního alkoholu mládež holduje také marihuaně. Většinu mládežníků odvezly sanitky do nemocnic. "Sedmnáctiletého mladíka s dušností po marihuaně na gymnáziu jsme do nemocnice nepřeváželi,“ doplnila Ernestová.

Policisté při kontrolách v Příbrami zjistili šest opilých dětí

Šest opilých dětí zjistili policisté v Příbrami během páteční rozsáhlé bezpečnostní akce. Byla zaměřena na podávání alkoholu mladistvým a nezletilým v restauračních zařízeních, pátrání po osobách a věcech a dodržování bezpečnosti silničního provozu. Zapojilo se do ní 44 policistů a 12 strážníků.

V průběhu akce, která probíhala po celém území města, policisté zkontrolovali 183 osob. U šesti mladistvých zjistili požití alkoholu, orientační dechovou zkouškou jim naměřili od 0,3 do 0,8 promile alkoholu. Děti policisté předali rodičům.

Dvanáctiletý školák na autobusovém nádraží

Podobné starosti mají i záchranáři v dalších částech země. Středočeští zdravotníci pomáhali u podobných případů už ve čtvrtek.

"Vyjížděli jsme na autobusové nádraží v Příbrami, kde byl opilý teprve dvanáctiletý mladík. Převezli jsme ho do nemocnice,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková. Doplnila, že i během pátku měli záchranáři několik podobných výjezdů.

Obdobný případ zaznamenali v pátek záchranáři v Karlových Varech. "Vyjížděli jsme k třináctiletému školákovi do Bochova. Opilého jsme ho převezli na dětské oddělení nemocnice v Karlových Varech," řekl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta.

Reklama

Výběr článků

Načítám