Hlavní obsah

Vyloupit bankomat autogenem nevyšlo, peníze shořely

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC
Aktualizováno

Vyloupit bankomat autogenem se pokusili v pátek brzy ráno neznámí lupiči v areálu liberecké technické univerzity v Husově ulici. Peníze ke své smůle nezískali, vzniklý požár ale zničil bankovky v bankomatu. Po lupičích policisté pátrají.

Článek

Hasičům byl požár v prostoru budovy F ohlášen v pět hodin ráno. Přitom bylo podezření, že se v areálu nachází lidé. Proto na místo dispečink vyslal hned několik požárních jednotek z okolí.

Uvnitř budovy našli hasiči hořící bankomat, nikde žádní lidé ale nebyli. Po odpojení od elektřiny se podařilo oheň rychle uhasit. Nepodařilo se jim ale otevřít trezor, což udělali až pracovníci obsluhy bankomatu. „Uhasit doutnající bankovky se podařilo až po šesté hodině,“ řekla mluvčí hasičů Iva Michalíčková.

Podle vyšetřovatele hasičů se neznámé osoby pokusily otevřít trezor bankomatu pomocí velké autogenní soupravy. Přitom začaly hořet plastové části. „Nenechavcům se nepodařilo trezor včas otevřít, škody přesto dosahují miliónu korun,“ doplnila mluvčí hasičů.

Hasiči před budovou univerzity. Foto: HZS Libereckého kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám