Hlavní obsah

Obrátil auto na střechu, pak si chtěl proříznout hrdlo

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Zběsilou jízdu centrem Českých Budějovic se pokusil v úterý večer zakončit sebevraždou 24letý řidič peugeotu z Havlíčkobrodska. Ujížděl před policisty, obrátil auto na střechu a když ho chytili občané a viděl přicházející policisty, bodl se dvakrát do krku kapesním nožem. Naštěstí byl jeden ze svědků na místě lékař a poskytl mu první pomoc.

Článek

„Hlídka se kolem půl deváté večer pokusila zkontrolovat řidiče Peugeotu 406. Ten před nimi začal ujíždět do Resslovy ulice. Řízení ale nezvládl a narazil do budovy střední průmyslové školy. I potom se pokoušel z místa nehody utéct, ale viděli ho dva obyvatelé z přilehlé zahrádky, kteří se za ním vydali,“ popisoval pro Právo pronásledování řidiče mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Před koncem jízdy řidič přerazil dopravní značku. Foto: Čtenář Novinek

Poznamenal, že dva obyvatelé muže zadrželi a když viděl přicházející policisty zatím z neznámých důvodů se dvakrát bodl kapesním nožem do krku.

„Shodou náhod byl jeden ze svědků lékař, který mu poskytl první pomoc. Muž byl převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení, teď už je mimo oddělení života," konstatoval mluvčí.

Podotkl, že policisté zjišťují, příčinu, proč se mladík chtěl po honičce s policisty zabít. „Nic nenasvědčuje tomu, že by se do této doby jednalo o problémového řidiče. Čekáme, jak dopadne test na alkohol v krvi a také až ho budeme moci vyslechnout,“ dodal Matzner.

Odtud se auto dostalo ze silnice na chodník. Foto: Čtenář Novinek.

Reklama

Výběr článků

Načítám