Hlavní obsah

Volající zneužil záchranáře, vrtulník letěl ke koupališti zbytečně

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Zcela zbytečně spěchali ve čtvrtek večer záchranáři na koupaliště v Olbramovicích na jihu Moravy. Neznámý volající oznámil na dispečinku, že pomoc potřebuje 14letý chlapec v bezvědomí. Posádka vrtulníku na místě ale žádného zraněného nenašla. Krátce na to ale spěchala k muži se skutečným infarktem.

Článek

V půl sedmé večer nahlásil volající, že u koupaliště leží v bezvědomí 14letý chlapec, který má vážně poraněnou hlavu a končetiny. Operátorky proto na místo ihned vyslaly vrtulník letecké záchranné služby z Brna.

Ten na místě přistál za devět minut po přijetí tísňové žádosti o pomoc. Zasahující lékař se záchranářem ale na místě žádného zraněného mladého muže nenašli, nikdo z přítomných o údajné nehodě nic nevěděl.

„Ze strany volajícího šlo o zneužití tísňové linky a zbytečnému zásahu letecké záchranné služby. Již o pár minut později vzlétl vrtulník na pomoc muži s akutním infarktem myokardu, který pomoc týmu letecké záchranné služby skutečně potřeboval,“ řekla k případu mluvčí brněnských záchranářů Barbora Zuchová.

Reklama

Výběr článků

Načítám