Hlavní obsah

Jejich vlak porazil muže, bývalí železničáři teď čelí obivinění

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Policisté v pondělí obvinili dva bývalé zaměstnance Českých drah z neposkytnutí pomoci. Před měsícem nepomohli mladíkovi, kterého srazila vlaková souprava. Strojvedoucímu hrozí až tři roky za mřížemi, průvodčímu až dvanáctiměsíční vězení.

Článek

Dvojice tvořila prvního května odpoledne posádku motorového osobního vlaku, který jel mezi Doudleby nad Orlicí a Kostelcem nad Orlicí - zastávkou. Strojvedoucí začal brzdit, jakmile uviděl v kolejišti jít člověka. Přesto vlak mladíka srazil.

„Strojvedoucí i průvodčí po dobrždění vlaku vystoupili a došli ke sraženému mladíkovi, který ležel na břiše a nekomunikoval s nimi. Oba obvinění nijak nezjišťovali rozsah jeho poranění a ani mu neposkytli žádnou první pomoc,“ řekla mluvčí policie Alena Kacálková Chvojková.

Z místa nehody se vrátili zpět do vlaku a pokračovali v jízdě. Mladík na následky nehody později zemřel. „Výsledky vyšetřování poukazují na skutečnost, že muž po době nárazu žil několik hodin a ani jedno z poranění, která utrpěl, nemuselo být samo o sobě smrtelné při poskytnutí kvalifikované lékařské pomoci," dodala mluvčí.

Strojvedoucímu jako řidiči dopravního prostředku hrozí za neposkytnutí pomoci až tříleté vězení nebo zákaz činnosti. Průvodčímu hrozí jednoleté vězení.

Reklama

Související články

Vlak přejel muže, strojvůdci to tajili

České dráhy se rozhodly okamžitě propustit dva zaměstnance, kteří 1. května brzy ráno řídili vlak z Doudleb do Týniště nad Orlicí. Souprava srazila v kolejišti...

Výběr článků

Načítám