Hlavní obsah

Lupič v jižních Čechách ukradl z auta několik miliónů korun

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE
Aktualizováno

Lupič u Plané nad Lužnicí v jižních Čechách ukradl z auta několik miliónů korun. Při loupeži nebyl nikdo zraněn. Muž zatarasil autu, které peníze převáželo, cestu svým vozem.

Článek

„Lupič si vytipoval vozidlo firmy, která se specializuje na převoz větších peněz. Když vyjíždělo z Plané nad Lužnicí, zatarasil mu se Škodou Fabie cestu a vystoupil z vozu.

Na posádku namířil krátkou střelnou zbraň a donutil ji, aby mu vydala peníze,“ popsala loupež mluvčí jihočeské policie Anna Stloukalová s tím, že zatím nemůže upřesnit částku, kterou lupič ukradl. Operační důstojník táborské policie ČTK řekl, že šlo o dva milióny korun.

Firma peníze převážela ve Škodě Octavia combi s brněnskou poznávací značkou.

Policisté ihned po loupeži uzavřeli silnice ve směru na Tábor, Písek a České Budějovice. „Po páté hodině odpoledne se nám podařilo nalézt vozidlo pachatele, které bylo odstavené v Plané nad Lužnicí a stále po lupiči stále pátráme,“ uvedla v úterý v podvečer mluvčí.

Auta, která převážejí peníze, jsou oblíbeným terčem lupičů. V polovině ledna přepadl ozbrojený muž auto blízko čerpací stanice u Sedmihorek na Semilsku vůz bezpečnostní agentury. Posádka mu tehdy vydala několik desítek miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám