Hlavní obsah

Muži nabízeli slovenské chlapce k prostituci

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Policejní vyšetřovatel v Bratislavě obvinil čtyři muže ve věku 18 až 23 let ze zločinu kuplířství. Jak Novinky informovala policejní mluvčí Tatiana Kurucová, muži v letech 2004 až 2008 nabízeli mladé chlapce k prostituci pro zákazníky v Rakousku a v České republice.

Článek

Muži se kontaktovali se zákazníky osobně nebo po telefonu. Zákazník při tomto kontaktu upřesnil věk a vzhled chlapce, o něhož má zájem. "Muži následně oslovili vytipované chlapce, pro kterého si zákazník přijel nebo se s ním setkal na předem určeném místě," uvedla mluvčí.

Muži nabízeli k prostituci několik desítek chlapců ve věku 14 až 20 let. Za jednoho chlapce brali od zákazníků tři až deset tisíc slovenských korun. "Čím byl chlapec mladší, tím byla částka vyšší," dodala Kurucová. Chlapci dostávali odměnu v hotovosti. Většinou se jednalo o částky od 300 do 1000 slovenských korun.

"Všichni obvinění jsou zadrženi a čekají na rozhodnutí soudce o jejich vzetí do vazby," konstatovala Kurucová. Dvaadvacetiletému Romanovi z Bratislavy a stejně starému Adriánovi z okresu Dunajská Streda hrozí 3 až 10 let vězení, 18letému Jurajovi z Bratislavy a 23letému Františkovi z Bratislavy hrozí vyšší trest od 7 až 12 let vězení, protože se dopouštěli trestní činnosti na osobách mladších než 15 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám