Hlavní obsah

Škrlová si pocit svobody užívala jen pár chvil, je opět ve vazbě

Právo, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Barbora Škrlová si v pátek užila po měsících strávených ve vazbě pocitu svobody. I když jen několik chvil. Městský soud v Brně ji po poledni osvobodil v kauze Klokánek, v níž byla viněna, že se ve stejnojmenném brněnském zařízení vydávala za třináctiletou Annu. Hned v soudní síni ji ale opět kriminalisté zatkli a následně ji soud zase poslal do vazby.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Policisté při zatýkání Barbory Škrlové po vynesení pátečního rozsudku v Brně.

Článek

Tentokrát v kauze týrání chlapců z Kuřimi. V domě s nimi žila Škrlová jako jejich sestra Anička. Soud uvalení vazby zdůvodnil obavou z útěku.

Těmi Škrlová v minulosti proslula. Z Klokánku, kam byla loni v květnu převezena spolu s Jakubem a Ondřejem utekla hned druhý den a dostala se přes Dánsko až do Norska, kde se několik měsíců vydávala ta třináctiletého chlapce Adama. Po zadržení a převozu do České republiky byla ihned umístěna do vazby.

Policisté při zatýkání Barbory Škrlové po vynesení pátečního rozsudku v Brně.foto: Právo/Jan Chmelíček

Od začátku kuřimské kauzy uplynul rok. Zamotaný případ začal objevem souseda Mauerových. Ten na dětské chůvičce naladil záběry zavřeného a svázaného Ondřeje. Policisté poté začali rozplétat zamotaný příběh, v němž hlavní roli převzala Barbora "Anička" Škrlová.

Ta dokonce utekla do zahraničí, kde se vydávala za týraného chlapce Adama. V kauze týraných chlapců hrozí Škrlové, Mauerové a dalším čtyřem obžalovaným až 12 let vězení.

V pátek Městský soud v Brně Barboru Škrlovou osvobodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám