Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který zabil a stáhl z kůže psa 

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Čtyřiašedesátiletého bývalého řezníka, u kterého našel v Lukově na Zlínsku soused svého zabitého a z kůže staženého psa, obvinil policejní vyšetřovatel z trestného činu týrání zvířat. Událost se stala na konci března.

Článek

Třiasedmdesátiletý majitel křížence Filipa si nejdříve myslel, že se jeho milý a přítulný vořech jen zatoulal. Další sousedé naznačili směr pátrání a psa nakonec objevili policisté. Evidentně ve stavu, který připomínal přípravu zvěřiny ke konzumaci.

„Bývalý řezník tvrdil, že cizí pes na jeho pozemku škubal a trhal slepice, skákal jemu samotnému po krku, cenil zuby a vrčel. Uvedl, že ze strachu o své zdraví vzal železnou tyč a jednou ranou zvíře přetáhl přes hlavu a usmrtil ho.

„Bývalý řezník tvrdil, že cizí pes na jeho pozemku škubal a trhal slepice, skákal jemu samotnému po krku, cenil zuby a vrčel. Uvedl, že ze strachu o své zdraví vzal železnou tyč a jednou ranou zvíře přetáhl přes hlavu a usmrtil ho.

Na základě ohledání místa činu, fotodokumentace, mnoha svědeckých výpovědí i veterinární zprávy ovšem vyšetřovatel rozhodl o obvinění bývalého řezníka z týrání zvířete,“ sdělila Právu mluvčí Okresního ředitelství policie ve Zlíně Jana Bartíková..

„Z podrobného vyšetřování totiž vyplynulo, že sousedova psa muž nezabil jednou ranou železnou tyčí, ale několika údery dřevěným toporem. Tím muž zvířeti způsobil mnohočetnou frakturu lebky s následným poškozením mozku a krvácením do mozku,“ doplnila Bartíková.

Smrt nenastala po první ráně, podle svědků pes ještě asi 15 sekund úpěnlivě řval. Při ohledání místa činu nenašli policisté žádnou mrtvou slepici, rozházené peří ani krev. Nic tedy nenasvědčovalo zápasu psa se slepicemi.

Svědkové také potvrdili, že v případě zabitého psa šlo o mírumilovné zvíře, za kterým si chodily hrát děti a nikomu neublížil. „Měl přítulnou povahu, takové milé zvířátko to bylo,“ tvrdili lidé z Lukova. Pikantně dodávali, že psů už se prý v obci ztratilo víc a že dotyčný obviněný prý dělal často domácí klobásy... „To vám už teď ale nikdo v Lukově nahlas neřekne,“ zmínil se jeden z místních.

Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest

Reklama

Související články

Řezník zabil a stáhl sousedova psa

Mrazení v zádech vyvolává u obyvatel Lukova na Zlínsku zpráva, která se tu šíří od chalupy k chalupě. U tamního čtyřiašedesátiletého řezníka našel jeden...

Výběr článků

Načítám