Hlavní obsah

Noční Olomoucí procházel opilec s prstem na spoušti pistole

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

S nabitou plynovou pistolí v ruce a prstem na spoušti se v noci potuloval Okružní ulicí v Olomouci devětatřicetiletý opilý muž. Nereagoval na výzvy policistů, ti ho proto museli zpacifikovat. Po zadržení skončil na záchytce.

Článek

Policejní hlídka kontrolovala muže půl hodiny před půlnocí. Šel po silnici a v ruce držel střelnou zbraň. Policisté muže vyzvali k zastavení a odložení zbraně. Ten ale na muž zákona nereagoval a pokračoval v chůzi. Pistoli držel neustále v ruce a ukazováček měl na spoušti.

"Protože muž neuslechl výzvy, policisté jej za použití hmatů a chvatů svedli na zem a spoutali ho. Následně zjistili, se jedná o plynovou pistoli s plným zásobníkem a nábojem v nábojové komoře,“ řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Při provedené dechové zkoušce muži zjistili u zadrženého podivína 1,3 promile alkoholu v dechu. Policisté ho převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Při zásahu policistů nebyl nikdo zraněn, případ je prošetřován jako přestupek.

Reklama

Výběr článků

Načítám