Hlavní obsah

Falešný asfaltér ve vazbě čelí obvinění z podvodu

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Třiatřicetiletý Brit podezřelý z toho, že nabízel podvodně českým firmám laciné asfaltové práce, čelí obvinění z podvodu. Okresní soudce v Liberci navíc vyhověl žádosti policejního komisaře a uvalil na něho vazbu. Právu to sdělila mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková s tím, že muži hrozí až tři roky ve vězení.

Článek

Policisty k případu přivedla jedna z libereckých firem, na níž se obrátila skupina anglicky hovořících mužů, kteří jim nabízeli výrazně pod cenou vyasfaltování parkoviště.

„Pracovníci firmy však den předtím shlédli v televizi reportáž, která upozorňovala na neseriózní praktiky tzv. asfaltérů, kteří podobnou službu nabídli již ve Zlíně a v Brně, ale i v cizině, a to za lukrativní ceny. Výsledek však v žádném případě neodpovídal kvalitě,“ uvedla mluvčí Suchánková.

Lidé z liberecké firmy proto na obchod nepřistoupili, ale předali kontakt na muže policistům. Ti si pak přijeli na jisto do hotelu v libereckém Vesci, kde už ale byl pouze zadržený Brit. Ostatní jeho kolegové stačili z místa odjet a policisté po nich pátrají. Kriminalisté nyní prošetřují ve spolupráci se svými kolegy z Brna a Zlína ale i pracovníky Interpolu, kde všude mohla skupina cizinců operovat a zda jde o stejné podvodníky, kteří poškodili téměř deset firem na Moravě.

„Upozorňujeme občany, aby v případě, že budou kontaktováni cizími státními příslušníky a bude jim nabízena služba v podobě zhotovení asfaltové pokrývky, a to za lukrativní ceny, službu odmítli a kontaktovali policisty. Není totiž vyloučeno, že se podobné trestné činnosti dopouští na území republiky více cizinců,“ uzavřela Suchánková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám