Hlavní obsah

Padající topol zasáhl čtyři raftaře, jeden těžce zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

Na začátek letošní vodácké sezóny nebude v dobrém vzpomínat šestice raftařů, kteří v sobotu odpoledne na nafukovacím člunu sjížděli řeku Moravu u Bludova na Šumpersku. Na vodáky z ničeho nic spadl strom, čtyři lidé byli zraněni. Jeden utrpěl velmi těžká zranění.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Problémy měla v sobotu řada raftařů i na jiných místech Česka. Dramatické chvíle prožili například vodáci při odemykání řeky Doubravy.

Článek

Na místě zasahovali hasiči i záchranáři, okolnosti nezvyklého neštěstí vyšetřují policisté. Stalo se ve chvíli, kdy nedaleko Bludova kácel těžař legálně topoly. "Jeden starý velký topol se sesmekl, a místo na zem spadl do vody. V té době po Moravě projíždělo na raftu šest lidí," řekl mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň.

Tři vodáci byli zraněni lehce, všichni byli převezeni na ošetření do nemocnice v Šumperku. Jeden zůstal ve zdravotnickém zařízení na pozorování. Nejhůře dopadl čtyřiatřicetiletý muž, kterého záchranáři převezli ve vážném stavu do nemocnice v Olomouci.

"Utrpěl vážné poranění mozku. Byl přijat na urgentním příjmu a transportován na neurochirurgickou kliniku, kde bude pravděpodobně ještě v sobotu operován. Vývoj jeho stavu bude záležet na výsledku operace," řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Policisté už případ vyšetřují jako podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám